21 mars 2023
torsdag, 31 januari 2013 20:37

Hemgården bygger nytt i Fittja

Skrivet av 
alt
Hemgården och Moelven bygger projektet Sjöterrassen i Fittja.

 

Inte sedan 1970-talet har nya bostäder byggts i miljonprogrammets Fittja utanför Stockholm. Men i år kommer 62 bostadsrätter i projektet Sjöterrassen att vara klara för inflyttning. Byggherre är Hemgården Byggnadsaktiebolag och Moelven Byggmodul AB är totalentreprenör i projektet och kommer att leverera lägenheter i storlekar mellan två och sex rum för montage på platsen. De kommer att produceras vid företagets fabrik i Värmlandsbro.

 

 – I många år har det förts politiska diskussioner om vad som kan göras för att utveckla och förbättra de områden som byggdes under miljonprogrammets dagar runt om i Sverige. Vår beställare, Hemgården Byggnadsaktiebolag, visar modet att göra något konkret, och för oss känns det därför extra bra att få vara med och bidra till områdets utveckling med en modern byggmetod, framhåller David Öberg som är marknadschef i Moelven Byggmodul AB.

 

Peter Nyberg som är ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i Botkyrka kommun håller med:

– Det är mycket positivt att Sjöterrassen ger hyresgästerna i miljonprogrammets lägenheter möjlighet att utveckla sitt boende och ändå vara kvar i området. De flesta som köpt de nya bostadsrätterna bor redan i området, men det finns också återvändare som tidigare trivts i Fittja, men som vill ha en annan boendeform.