1 december 2023
lördag, 02 februari 2013 18:13

Brostaden säljer till Einar Mattsson

Skrivet av 
alt
Aphyddan 11 i Mariehälls rivs för denna nya byggnad som Einar Mattsson ska uppföra.

 

alt

Anders Nilsson, vd Fastighets AB Brostaden.

 

alt

Per Jutner, vd Einar Mattsson Projekt AB.

 

Castellums Stockholmsbolag Fastighets AB Brostaden har i en bolagsaffär sålt fastigheten Alphyddan 11 i Mariehäll till Einar Mattsson. På fastigheten finns en byggnad utformad för kontor och lager, uppförd 1963. Denna ska rivas för att ge plats åt cirka 100 nya bostadsrättslägenheter. Projektet är planerat att byggstartas under hösten 2014, för att färdigställas under våren 2016.

 

– Försäljningen ligger i linje med vår strategi att fastighetsbeståndet ständigt ska förädlas och utvecklas i syfte att öka vår tillväxt. Fastigheten är en vakant kontorsbyggnad som ligger i ett område som lämpar sig bättre för bostäder. Vi känner oss väldigt nöjda med att sälja till Einar Mattsson som kan utveckla den med ny användning till bostäder, säger Anders Nilsson, vd Fastighets AB Brostaden.

 

Fastigheten, som ligger på gränsen mellan Bromma och Sundbyberg, nära Annedal, där det pågår utveckling av nya bostäder.

 

–  I och med förvärvet av Alphyddan utvidgar vi vårt engagemang i utvecklingen av området. Sedan tidigare har vi projekt i Annedal, intill Bällsta å, säger Per Jutner, vd på Einar Mattsson Projekt AB.
    Einar Mattssons målsättning är att färdigställa 300 lägenheter under 2013. Av dessa ska 150 vara hyresrätter.