21 mars 2023
lördag, 02 februari 2013 18:22

Niam säljer för 1 145 Mkr till Electrolux

Skrivet av 
alt
Niam säljer ett huvudkontor till Electrolux i Stadshagen.

 

alt

Johan Bergman, vd Niam.

 

Niam har sålt en kontorsfastighet på 36 000 kvm bestående av Electrolux huvudkontor med tillhörande ytor. Köpare är hyresgästen själv, AB Electrolux. Fastigheten är belägen på Sankt Göransgatan i Stockholm och priset var 1 145 Mkr.  

 

– Niam har tagit beslut om att sälja denna fastighet efter att ha ägt den i över sex år. Under denna tid har olika utvecklingsalternativ utvärderats samtidigt som det skett ett arbete med att skapa möjligheter för att kunna gå vidare med dessa, säger Johan Bergman, vd Niam.

 

Affären initierades av Niam och Electrolux avsikt är att snarast söka alternativa ägarformer för fastigheten.

 

I Electrolux bokslutsrapport säger bolaget att syftet med förvärvet är att säkerställa tillgången på kontorslokaler i centrala Stockholm. Bolaget har genomfört omfattande egna investeringar för exempelvis koncernens design- och produktutvecklingsverksamhet i fastigheten.

 

Gångaren 13 byggdes av Skanska i början av 2000-talet och såldes 2003 i ett större paket till Blackstone, som senare sålde fastigheten till Acta, som i sin tur sålde den som en del i en stor portföljaffär till Niam i slutet av 2006.