2 maj 2024
måndag, 11 februari 2013 23:42

ByggVesta växer med 1000 bostäder i Uppsala

Skrivet av 
alt
Gunnar Nordfeldt, koncernchef ByggVesta. Foto: Cato Lein

 

ByggVesta tog tillsammans med Utopia arkitekter en meriterande seger i Uppsala kommuns markanvisningstävling för det nya Södra Rosendal. ”Det mest kreativa svaret på platsens och hyreshusets utmaningar” gav seger i tävlingen och därmed markanvisning för byggnation samt en avsiktsförklaring om ett långsiktigt samarbete med Uppsala kommun.

 

Därför tecknar ByggVesta och Uppsala kommun nu en avsiktsförklaring om nyproduktion av 1 000 lägenheter under den kommande 5-årsperioden. Nybyggnationen ska stödja Uppsalas fortsatta långsiktiga utveckling som en hållbar och attraktiv stad. Utöver Södra Rosendal utgör Östra Sala backe ett viktigt område i avsiktsförklaringen.

 

– Detta är mycket positivt och strategiskt viktigt för oss. Med denna volym kan vi etablera en stark närvaro med en ändamålsenlig förvaltningsorganisation i Uppsala, en av Sveriges starkaste tillväxtkommuner, säger Gunnar Nordfeldt, koncernchef ByggVesta.

 

– Med våra nya bostäder i Uppsala tar vi nästa steg i utvecklingen, med ett ännu starkare hållbarhetskoncept, säger Görel Hällqvist, projektansvarig på ByggVesta.

 

I en kommentar kan sägas att ByggVesta, tillsammans med Grön Bostad, nu har lyckats väl i sin bostadsproduktion med totalt drygt 4 000 bostäder i plan, vilket innebär att ByggVesta i genomsnitt bygger 650 bostäder om året, varav hälften sker i Stockholmsregionen. Byggvesta/Utopia hade det vinnande bidraget om Södra Rosendal före nio medtävlande. SF/LE