Skriv ut denna sida
onsdag, 27 februari 2013 20:31

5 000 bostäder i Stockholmsporten

Skrivet av 
alt
Stockholmsporten – korsningen mellan E18 och Förbifart Stockholm Bild: BIG, Grontmij och Spacescape

 

Stockholmsporten – korsningen mellan E18 och Förbifart Stockholm – ska förutom en ny kommunikationslänk också bli en framväxande stadsdel med 5 000 bostäder (varav 1 000 i Järfälla) och 6 000 arbetsplatser. Stadsdelen, som ska länka ihop Barkarby med södra Järva, är ett viktigt steg i arbetet med Promenadstaden Stockholm.

 

– Formen för Stockholmsporten utgår från det vinnande tävlingsbidraget för trafikplatsen. Nu startar vi arbetet med att göra korsningen till ett nytt stadsutvecklingsprojekt. Här finns fantastiska möjligheter att skapa en stadsdel med goda kommunikationer och som har Järvafältet precis runt hörnet, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

 

Stadsbyggnadsnämnden startar den 7 mars programarbete för området vid Hjulstamotet – Stockholmsporten. Exploateringsnämnden fattar den 14 mars beslut om att utreda förutsättningarna för genomförande av Stockholmsporten. Samma dag fattar trafik- och renhållningsnämnden beslut om att medverka i programarbetet för Stockholmsporten.

 

Utredningarna och programarbetet beräknas pågå under två år och kosta ungefär 20 Mkr.

 

– När Förbifart Stockholm står klar om några år kommer det att vara möjligt att ta sig raka vägen från västerort till söderort med buss och bil, vilket kommer att innebära fantastiska möjligheter för boende och företagande, säger exploateringsnämndens ordförande Joakim Larsson (M). 

Senaste från Redaktionen