25 april 2024
måndag, 04 mars 2013 21:19

Riksbyggen bygger 141 borätter i Uppsala

Skrivet av 
alt
Riksbyggen bygger borätter i Nyby och vid Kapellgärdsallén i Uppsala. 

 

Riksbyggen startar tre projekt i centrala Uppsala. Totalt ska 141 nya bostadsrätter uppföras i Nyby och vid Kapellgärdsallén.  Ett första spadtag togs igår av kommunstyrelsens ordförande Fredrik Ahlstedt och Riksbyggens vd Leif Linde. Riksbyggen har varit med och utvecklat stora delar av stadsdelen Nyby under många år. På 70-talet byggde Riksbyggen villor och flerbostadshus, under senare år ett vårdboende som stod klart för ett år sedan. Nu uppförs 23 lägenheter i bostadsrättsföreningen Fältskärns, vilket ger möjlighet för bland annat villaägarna att flytta till lägenhet men ändå bo kvar i området.


På en tidigare parkeringsplats vid en genomfartsled i Uppsala utvecklar Riksbyggen ett levande och grönskande kvarter vid Kapellgärdsallén, som när alla etapper är klara kommer att omfatta omkring 300 lägenheter i fem hus. Den första etappen är redan inflyttad och klar. Nu byggs ytterligare 65 lägenheter. Här byggs också ett hus med 53 lägenheter som ingår i Riksbyggens seniorboende Bonum.


– Uppsala, med över 200 000 invånare, fortsätter att växa. Som samhällsutvecklare sedan 1940 är vi på Riksbyggen glada och stolta över att få vara med att fortsätta utveckla staden, säger Roger Yrjas, marknadsområdes- chef Uppsala Norr.