19 april 2024
onsdag, 06 mars 2013 16:58

Brostaden hyr ut Nya Folkets hus i Sundbyberg

Skrivet av 
alt
Nya Folkets hus i Sundbyberg blir ett Allaktivitetshus.

 

Fastighets AB Brostaden har tecknat ett tioårigt hyreskontrakt med Sundbybergs stad, på Sturegatan 10 i centrala Sundbyberg. Sundbybergs stad kommer att hyra hela byggnaden om cirka 2 700 kvm för att skapa ett så kallat Allaktivitetshus.

 

Byggnaden är en fin funkisbyggnad uppförd som Sundbybergs Nya Folkets Hus i slutet av 1920-talet. Exteriören och den ursprungliga interiören är q-märkt. Byggnaden renoverades och moderniserades i början på 2000-talet. Inflyttning i de nya lokalerna kommer att ske den 1 april.

 

– Det är roligt att det blir just Sundbybergs stad som flyttar in i Nya Folkets hus. Vi har arbetat ett tag med den här vakanta ytan och att det nu blir en verksamhet, som klippt och skuren för huset med sin kulturhistoria som flyttar in och som dessutom kommer att hyra hela huset känns förstås extra glädjande, säger Anders Nilsson, vd på Brostaden.

 

– Ett hus för föreningar och medborgare var ett vallöfte som nu blir verklighet. Här ska finnas plats för såväl mötes- och kanslilokaler som konserter och andra kreativa verksamheter. Allaktivitetshuset är en av våra satsningar för att staden ska ha ett starkt och rikt föreningsliv, säger Jonas Nygren (S), kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg.