25 april 2024
onsdag, 06 mars 2013 19:29

Ny strategi för Airport City Stockholm

Skrivet av 
alt
Kristina Alvendal, vd Airport City Stockholm.

 

alt

Vision 1, Arlanda City.

 

alt

Vision 2, Arlanda City.

 

alt

Vision 3, Arlanda City.

 

alt

Vision 4, Arlanda City.

 

Airport City Stockholm har tagit fram en ny plan tillsammans med några av Sveriges främsta stadsplanerare och fastighetskonsulter. Den nya strategin är startpunkten för att intensifiera arbetet med att skapa Sveriges första riktiga flygplatsstad. Airport Citys stadsbyggnadsstrategi ligger till grund för att bygga ”en levande stad, närmare världen”.

 

Airport City Stockholm ska växa som en modern flygplatsstad med en levande stadskärna och konkurrenskraftiga arbetsområden, med övriga världen på gångavstånd. Den unika stadsbyggnadsstrategin omvandlar området till en attraktiv destination där människan är i centrum, vars expandering även genererar nya arbetsplatstillfällen.


Airport City är regionens nästa kunskapskluster. Utvecklingsprojekten drivs gemensamt av Swedavia, Sigtuna kommun och Arlandastad Holding – ett partnerskap mellan stat, kommun och det privata.

 

– Stadens attraktion är oslagbar och ingen annan flygplatsstad i dag sätter människan så tydligt i fokus som vi. Det är i kreativa miljöer som dagens och framtidens företag vill verka. Med sitt exceptionella läge och urbana stadskvalitéer erbjuds företag, besökare och resenärer något världsunikt. Vi skapar förutsättningarna för 50 000 arbetsplatstillfällen i området fram till år 2030, säger Kristina Alvendal, vd Airport City Stockholm.