26 april 2024
måndag, 11 mars 2013 17:02

Equator och HSB formar landmärke i Stockholm

Skrivet av 
alt
Arkitekt Leo Qvarsebo framför appen Minecraft.

 

 

alt

Annica Carlsson, vd Equator. Foto: Cato Lein

 

Equator Stockholm ska tillsammans med Mojang via dataspelet Minecraft, utforma en berättelse om framtidens bostad tillsammans med dagens tonåringar. Berättelsen tolkas i en virtuell värld och med hjälp av Minecraft reality som visualiseras via en app i mobilen, som är framtagen av arkitekt Pelle Beckman på Equator. Tävlingsförslaget kan ses på den aktuella tomten direkt i mobilen. Orsaken till Equators tävlingsförslag är att HSB tänker fira hundra år genom att bygga ett spektakulärt bostadshus i centrala Stockholm. Tre arkitektkontor ska få tävla om att rita husen på tre ännu hemliga platser. Planlösningarna är minst lika viktiga som utseendet.    


Vi byggde Turning Torso och det huset har betytt mycket för att göra Malmö känt. Vi ska bygga något bättre i Stockholm. Turning Torso är ett fantastiskt hus men bostäderna är inte av samma klass som exteriören, anser Håkan Falk, vd för HSB Bostad.


Equator Stockholm har en väletablerad lång erfarenhet att gestalta bostäder på en hög arkitektonisk nivå med god kunskap om genomförande.

 

Annica Carlsson, vd på Equator säger:

– Vi har under de senaste fem åren genomfört en rad parallella uppdrag med hög träffsäkerhet om vinstutdelning. Vi ser fram emot tävlingen och med samarbetet med Minecraft tror vi oss kunna lösa uppgiften i likhet med ett Einsteincitat ”Problems cannot be solved by the same level of thinking that created them”.