19 april 2024
tisdag, 19 mars 2013 20:51

Bonnier Tidskrifter hyr stort av Bonnier Fastigheter

Skrivet av 
alt
Del av fastigheten Stormkransen 14 på Sveavägen 53 i Stockholm.

 

alt

Tomas Hermansson, vd Bonnier Fastigheter.

 

alt

Mats Carleson, vd Bonnier Tidskrifter.

 

Nu är det klart att Bonnier Tidskrifter samlar verksamheten och sitter kvar ytterligare fem år hos Bonnier Fastigheter på Sveavägen 53 i centrala Stockholm. Ytan är cirka 7 800 kvm och lösningen möjliggör en förtätning av personal i lokalerna.

 

– Vi har lyckats åstadkomma en modern kontorslösning i en fastighet med lång redaktionshistoria. Sveavägen är ett läge som för närvarande utvecklas starkt med ett rikt restaurang- och caféliv, utmärkta kommunikationer, bara ett stenkast från city, säger Tomas Hermansson, vd Bonnier Fastigheter.

 

Lokalen ligger i fastigheten Stormkransen 14 som redan på 1920-talet hade Åhlén och Åkerlund som hyresgäster med både tryckeri- och redaktionslokaler. I slutet av 20-talet köptes företaget av Bonnier men det var inte förrän på 80-talet som namnet byttes till Bonnier Tidskrifter.

 

– För oss innebär den här lösningen att vi kan samla alla våra verksamheter på ett ställe, vilket varit väldigt viktigt för oss. Självklart känns det även bra att kunna stanna kvar i lokalen på Sveavägen där vi har en lång historia, säger Mats Carleson, vd Bonnier Tidskrifter.