27 april 2024
torsdag, 04 april 2013 19:19

Quality Hotel Friends ska sätta rekord

Skrivet av 
alt
Quality Hotel Friends är formgiven av Gert Wingårdh.

 

"Jag älskar allt som är stort och i Solna ska vi göra något varken vi eller någon annan i Norden tidigare gjort. Det skulle inte förvåna mig om vi sätter nytt Guinness rekord i restaurang och servering”.

 

Det säger Petter Stordalen, som med bolagen Pasab Fastighetsutveckling (ägt av Stordalen och Anders och Arthur Buchardt) och Quality Hotels utvecklar hotell- och kongressanläggningen Quality Hotel Friends i den nya stadsdelen Arenastaden i Solna.

 

Anläggningen uppförs vid nationalarenan Friends Arena och köpcentrumet Mall of Scandinavia, som ska stå färdigt hösten 2015.

 

Men redan den 31 augusti i år öppnar hotell- och kongressanläggningen med 400 hotellrum och sviter samt en konferens- och bankettkapacitet om 2 000 personer.

 

Hotellet får ett köks- och restaurangkoncept som levererar all mat och dryck till Friends Arena, en bankettsal med kapacitet att ta emot 2 000 personer, 7 000 vip-stolar och 92 loger med totalt 1 300 platser.

 

Totalt planeras 350 serveringsplatser för mat och dryck med en potential av 65 000 gäster.

 

Quality Hotel Friends spektakulära fasad med runda fönster bildar ett vågmönster som syns lång väg. För arkitektur, design och interiör svarar Gert Wingårdh.