1 december 2023
tisdag, 09 april 2013 18:06

Akademiska Hus tar fram studentbostäder på KTH

Skrivet av 
alt
Ett förslag till studentbostäder inom KTH från ByggVesta och Utopia.

 

alt

Förslag från SBC Bo och ETTELVA.

 

alt

Förslag från Skanska och Rosenbergs Arkitekter.

 

alt

Förslag från Einar Mattsson och Semrén & Månsson.

 

Akademiska Hus inleder planarbetet för minst 350 studentbostäder på KTH Campus i Stockholm. Utvecklingen av området sker genom samarbeten med fyra byggherrar – Skanska, Einar Mattsson, ByggVesta och SBC Bo.
    – KTH Campus är en mångfacetterad miljö med olika högskolor, forskningsinstitutet och nya företag. Ett viktigt nästa steg är att tillföra boende i miljön. Studentbostäder kommer att bidra till ett än mer levande campus, säger Peter Gudmundson, rektor för KTH.
    Akademiska Hus vill med sina samarbetspartners utveckla boende som koncept inne på campus. De partners som valts ut i en bred förfrågan har stor erfarenhet av studentbostadsbyggande och har, tillsammans med sina arkitekter Rosenbergs, Semrén & Månsson, Utopia och Ettelva, redovisat innovativa lösningar kring ekonomi, arkitektur och hur boende och service kan utvecklas tillsammans.
     – Att integrera student- och forskarbostäder i campusområdena är en konkurrensfaktor för att skapa attraktiva universitet och universitetsorter och bidrar i högsta grad till Stockholm som en världsledande kunskapsregion, säger Sten Wetterblad, regiondirektör inom Akademiska Hus.
    Satsningen på studentbostäder på KTH Campus är en i raden av liknande satsningar som Akademiska Hus bidrar till på campusområden runt om i landet. I Stockholm planerar Akademiska Hus för studentbostäder också i Albano, på Karolinska Institutet Campus Solna och i Flemingsberg.
    Sammanlagt innehåller planerna i Stockholm drygt 2 200 lägenheter. I hela landet medverkar företaget till byggandet av över 5 000 studentbostäder.