2 oktober 2023
onsdag, 10 april 2013 15:07

ALM Equity villkorar förvärv av Brostaden i Bromma

Skrivet av 
alt
ALM Equity vill skapa 600 bostäder i Archimedes 1, Bromma.

 

ALM Equity förvärvar, villkorat av färdig detaljplan, fastigheten Stockholm Archimedes 1 i Bromma. Fastigheten omfattar drygt 18 200 kvm kontor och lager. Syftet med förvärvet är att ändra detaljplanen för fastigheten till bostäder. Säljare är Brostaden som ägt fastigheten sedan 1996. Affären görs i bolagsform. ALM Equitys ägarandel är 100 procent.

 

Målsättningen är att skapa 600 nya bostäder på fastigheten från vilken de boende når Sundbybergs centrum på tre minuter med tvärbanan. Närområdena Mariehäll, Annedal och längs Bällstaån har under de senaste åren genomgått en stor och uppskattad förändring från industri till ett mer blandat område för bostäder och service. Att utvecklingen går vidare i detta läge känns naturlig.

 

– Vi är sedan tidigare verksamma i både Bromma och Sundbyberg, två mycket attraktiva bostadslägen i Stockholm, och ser förvärvet som ett bra kompletteringsprojekt till pågående plan- och bostadsprojekt. I och med det perfekta kollektivtrafikläget passar området väl som förstagångsboende för unga vuxna som ska ta steget in på bostadsmarknaden, säger vd Joakim Alm.