21 april 2024
torsdag, 11 april 2013 14:55

Bonnier Fastigheter hyr ut 1800 kvm i Akalla

Skrivet av 
alt
K-Rauta etablerar ett huvudkontor i Bonnier Fastigheters Vanda i Akalla.

 

Nu är det klart att byggvarukedjan K-Rauta samlar sitt svenska huvudkontor hos Bonnier Fastigheter i Akalla. I maj flyttar företaget in i nya lokaler om 1 800 kvm i fastigheten Vanda 3 (mest känd som DnEx-tryckeriet).

 

– Det är roligt att K-Rauta väljer att flytta sitt svenska huvudkontor till vår fastighet i Akalla. Fastigheten i sig är toppmodern och anpassad för verksamheter med väldigt höga krav på klimat och säkerhet. Dessutom finns det ett stort serviceutbud till hyresgästerna i fastigheten, vilket jag tror passar K-Rauta bra, säger Tomas Hermansson, vd för Bonnier Fastigheter.

 

Fastigheten Vanda 3 som uppfördes av Bonnier på 90-talet. I år avslutas ett projekt med att byta ut de gamla tryckpressarna till nya digitala, vilket kräver betydligt mindre utrymme och skapar möjligheter att vidareutveckla fastigheten för nya verksamheter.

 

Sedan tidigare är, utöver Bold Printing, bland andra Loomis, InterXion och Tele 2 hyresgäster i fastigheten, som i och med Förbifart Stockholms placering kommer att få ett ytterligare förbättrat läge.

 

– För oss innebär den här uthyrningen att vårt huvudkontor placeras strategiskt rätt med närhet till bra kommunikationer och i en fastighet med all tänkbar service, säger Johan Wiklund, vd K-Rauta.