1 juni 2023
torsdag, 11 april 2013 20:13

Hardenborg bygger exklusivt på Lidingö

Skrivet av 
alt
Takterrassernas utsikt vid Foresta är ett av de bästa på Lidingö.

 

alt

Stor möda har lagts för att placera parhusen optimalt.


 

alt

Wingårdh har sagt att det är lättare att rita ett fönster än två.

 

alt

Badrummen från Antonio Lupi är originella och vackra.

 

alt

Byggherrarna: Jan Hardenborg, Niclas Blohm och Joakim Hoffman.

 

alt

Projektledare är Magnus Ruthström.

 

alt

Kommunikationsläget, nära Lidingötåget, är attraktivt för projektet.

 

Av Birgitta Fröjdendahl

 

Med sjöutsikt och med bästa läge just nedanför Foresta på Lidingö ska Jan Hardenborg med Stadsutveckling tillsammans med Imola Bygg uppföra sex parhus formgivna av Gert Wingårdh.

 

Projektet beräknas att byggstartas i april-maj i år då minst fem av de sex parhusen i en nybildad bostadsrättsförening har sålts för cirka 13,4 Mkr per styck. Under torsdagen var det visning för en vältalig publik på Foresta och intresset var stort.

 

Utsikten är exceptionell och därför har Wingårdh ritat husen med en utformning och en placering så att så lite som möjligt står i vägen för denna utsikt.

 

Projektets tomtareal är 2 400 kvm och den totala bostadsarean är 996 kvm, exklusive terrasser om 336 kvm. Parhusen, kallade townhouses om 205 kvm boarea plus en takterrass om 35 kvm, består av två plan, exklusive källare och terrass. I källarplanet, eller det nedersta planet, finns ett master bedroom med badrum, eftersom detta plan är det svalaste. Övriga tre plan rymmer dels sovrum för barn och gästrum, dels vardagsrum, dels en storslagen terrass, som även är isolerad för vinterklimat.

 

Wingårdh har hämtat inspiration från townhouse/industriloft i New York och i London. Därför har stor möda lagts på att optimera townhousens placering i syfte att de bildar en attraktiv form i ett behagligt och ett genomtänkt område med bästa läge för solljus i väster, för årstidernas växlingar, för utsikt, för komfortzoner och för insyn. Takhöjden om 3 meter är väl tilltagen, liksom det generösa vardagsrummet. Kök har valts av högsta klass från Varenna. Badrummen från Antonio Lupi är originella och vackra. Särskilt hög klass håller det danska brända fasadteglet i sierra-ton.

 

De exklusiva husen kostar en del, men de lär nog säljas ganska snabbt. Allt bygger på en naturlig knapphet på marknaden, en form av ”windfly profits”, tio minuter från Stureplan.