21 april 2024
torsdag, 11 april 2013 21:05

Riksbyggen bygger framtidens Gustavsberg

Skrivet av 
alt
Riksbyggen planerar 118 bostäder vid Mariaterrassen i Gustavsberg.

 

Söndagen den 21 april bjuder Riksbyggen in kommunpolitiker, köpare och allmänheten till det första spadtaget för Mariaterrassen i Gustavsberg i Värmdö kommun utanför Stockholm. Här planerar Riksbyggen boendeformer för alla. Första etappen, brf Blå Blom, är ett projekt inom Bonum, den del av Riksbyggen som utvecklar och förvaltar seniorboende.

 

Värmdö kommun har en vision om att utveckla och förädla området till en mer modern, allsidig och trivsam tätort. Fram till år 2025 planeras totalt för cirka 2 200 nya bostäder. Riksbyggen bidrar till Gustavsbergs utveckling genom att bygga Mariaterrassen, ett kvarter med totalt 118 bostäder på en höjd nära Gustavsbergs stadskärna och hamn.

 

Brf Blå Blom består av 53 lägenheter om 2-4 rok fördelat på 2 hus. I husen finns en gemensamhetslokal och ett övernattningsrum för gäster på långväga besök. För att göra området ännu mer attraktivt planerar Riksbyggen utrymmen för samvaro mellan husen, som till exempel en boulebana och en lummig innergård. Dessutom har de boende tillgång till en egen Bonumvärd som hjälper till med allt från städning och hantverkshjälp till vardagsärenden och fönsterputsning.

 

– Som samhällsutvecklare med värdeord som långsiktighet, trygghet, samverkan och nytänkande är vi glada över att få bidra till utvecklingen av framtidens Gustavsberg. Här arbetar vi för att skapa en helhet av området med ett gott liv både i och mellan husen, inte bara enstaka byggprojekt, säger Göran Sundin, marknadsområdeschef på Riksbyggen.