1 juni 2023
fredag, 12 april 2013 18:55

Newoffice förmedlar stort kontrakt för Klövern

Skrivet av 
alt
Heléne Berggren, Newoffice.

 

Klövern har tecknat ett 20-årigt avtal med OHB Sweden AB i fastigheten Gullfoss 5 i Kista norr om Stockholm. Uthyrningen omfattar 2 855 kvm, varav 2 150 kvm kontor och 705 kvm lager. Kontraktsvärdet uppgår till cirka 85 Mkr och det var Heléne Berggren på Newoffice som förmedlade affären.

 

Det tyska bolaget OHB AGs svenska dotterbolag OHB Sweden flyttar från Solna till Kista 1 januari 2014. Företaget utvecklar, bygger, testar och sköter drift av satelliter för olika typer av rymduppdrag inom kommunikation, observation och utforskning av rymden.

 

– Kista fortsätter att dra till sig nya hyresgäster från andra delar av Stockholm. Nu sällar sig OHB Sweden till dessa. Med denna uthyrning, och den tidigare till CGI inräknad, ökar vår uthyrningsgrad i Kista till 94 procent, säger Klöverns vd Rutger Arnhult.

 

I en kommentar till den förestående flytten menar OHB Swedens vd Gierth Olsson att bolaget kommer att kunna vidareutveckla sin högteknologiska och innovativa verksamhet i mycket ändamålsenliga lokaler.

 

– I det lokala nätverket av high-tech-företag kommer vi säkerligen att hitta många nya partners, säger han.