19 april 2024
måndag, 15 april 2013 19:14

Barclay blir chef för Newsecs rådgivning

Skrivet av 

 

alt

 

 

                                                                                                      

Max Barclay (bilden ovan) tar över det operativa ansvaret för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet. Nuvarande chef Bert-Ove Johansson, kommer att kvarstå i bolaget i en rådgivande roll tills ett antal pågående större kundprojekt är levererade. 

 

Max Barclay har varit anställd inom Newsec sedan 1997 och har lång erfarenhet samt ett brett nätverk inom fastighetsbranschen.

 

– Jag är stolt över att få driva och vidareutveckla hela den svenska rådgivningsverksamheten samt att ta en aktiv roll i arbetet för fortsatt koordinering av vår affär i hela norra Europa, säger Max Barclay.

 

Newsecs transaktionsverksamhet kommer framöver att kraftsamlas kring kommersiella fastighetsaffärer upp till 500 Mkr, där bolaget idag har en stark ställning och ett nätverk via egen organisation och samarbeten. Segmentet svarar för närmare hälften av värdet, och över 90 procent av antalet affärer på den svenska transaktionsmarknaden.

 

Den nya inriktningen medför bland annat att Newsec avregistrerar sig som värdepappersbolag hos Finansinspektionen, vilket medför kostnadsbesparingar och en högre intern effektivitet.

 

– Det senaste året har vi skapat ett unikt nätverk via egen verksamhet i kombination med nationella varumärkessamarbeten samt som partner till BNP Paribas Real Estate på den globala arenan. Plattformen är lagd och med vårt nya fokus är det efter tre år på Newsec dags att ta nästa steg, säger Bert-Ove Johansson.