Skriv ut denna sida
onsdag, 17 april 2013 19:23

Årets Stockholmsbyggnad – Kobran på Telefonplan

Skrivet av 
alt
Wingårdhs brf Kobran blev årets Stockholmsbyggnad.

 

Årets Stockholmbyggnad blev bostadsfastigheten, brf Kobran, vid Flygelgatan 4 vid Telefonplan. Arkitekt är Wingårdh och byggherre Lean Equity.

 

Antal röster var enligt följande: Brf Kobran 3664,  Hornsbergs strandpark 591, Kv De gamlas vänner  561, Förskolan Sjötorget 500, Lill Skansen 258, Stadsmissionens skola Liljeholmen 230, Mood Galleria 203, Randers, Kista 172, Mattisborgen 110 samt Hus 20 och 21 Kista 73.

 

Motiveringen som juryn hade till varför detta hus skulle finnas med bland finalisterna var: Ett vågat hus som med välskräddad elegans och enkelhet erbjuder små lägenheter med stora gemensamma kvaliteter i en grön takterrass. Den svarta fasaden är här sällsynt lyckad och lockar med ett svagt silverstrecksglimmer fram djupverkan i den äldre tegelbyggnaden mitt emot.

 

– Jag tycker det är bra att det återigen är ett bostadshus som vinner tävlingen och jag ser det som en bekräftelse på att bostäder är viktigt för stockholmarna. Jag vill att stockholmarna blir mer delaktiga i gestaltningen av det framtida Stockholm eftersom stadens utformning ska utgå från människors önskemål, säger Regina Kevius, stadsbyggnadsborgarråd i Stockholms stad.

 

Priset en plakett i brons och diplom till arkitekt och byggherre har delats ut vid en prisceremoni i Stadshuset

Senaste från Redaktionen