27 april 2024
torsdag, 18 april 2013 19:50

Sparbössan köper på Sturegatan

Skrivet av 
alt
Leif Garph, vd Sparbössan.

 

Sparbössan Fastigheter AB förvärvar fastigheten Komedianten 3 med adress Sturegatan 26/Cardellgatan 1. Fastighetens uthyrbara area uppgår till cirka 2 700 kvm och omfattar kontor i 6 plan och butiker i bottenplan samt garage. Säljare är Lärarförbundet, som ägt fastigheten sedan 1974. Säljarens rådgivare har varit Tenzing. Tillträde sker under juni.

 

Fastigheten är belägen vid Humlegården med omedelbar närhet till Stureplans kompletta serviceutbud och kommunikationer.

 

– Vi fokuserar våra investeringar till Stockholm och bedömer att denna delmarknad har en intressant utvecklingspotential. Det är ett begränsat utbud på fastighetsmarknaden av välbelägna fastigheter av detta slag och vi är därför mycket nöjda att kunna förvärva denna fastighet. Vi ser stora möjligheter att utveckla fastigheten vidare, säger Leif Garph, vd för Sparbössan.

 

Sparbössan Fastigheter och dess ägare, familjerna Douglas och Nordström, har förvärvat fastigheter i centrala Stockholm för över en miljard kr de senaste åren.

 

– Vi följer marknaden noga och har en ambition att fortsätta investera i motsvarande takt, säger Garph.

 

Totalt innehåller Sparbössans portfölj kontorsfastigheter samt tre hotell i centrala Stockholm till ett marknadsvärde om 1,5 Mdr kr.