20 april 2024
tisdag, 23 april 2013 19:01

Ny Champagnebar på Centralen i Stockholm

Skrivet av 
alt
Samuele Perini öppnar den nya champagnebaren på Centralen.

 

alt

Den nya champagnebaren har en fullständig meny med förrätter, varmrätter och desserter. I maj öppnas även en uteservering.

 

Idag öppnade den nya exklusiva champagnebaren på Centralstationen i Stockholm. Det är Perini Wine Champagne & Food som flyttar in på ”hyllan” uppe vid Klarabergsviadukten. Detta är ytterligare ett steg i att utveckla stationen till att vara en trivsam och effektiv station men även till en attraktiv mötesplats, säger fastighetsägaren Jernhusen i ett pressmeddelande.

 

Men Samuele Perini, som är delägare av Perini Wine Champagne & Food, säger att konceptet på Centralstationen inte bara handlar om champagne. Den nya restaurangen har en fullständig meny med förrätter, varmrätter och desserter. Redan i maj kommer Perini Wine Champagne & Food även att få en stor uteservering vid Klarabergsviadukten, på solsidans frekventerade läge.


Perini driver sedan 1996 Café Milano i Kungsträdgården. Café Milano serverar mat ifrån det italienska köket och det gör köket så bra att det utsågs till Sveriges bästa italienska krog år 2003/2004.

 

Champagnebarer börjar bli rätt populära i Stockholm med Bistro Jarl på Birger Jarlsgatan, Brutbar (Prinsen källare), Champagnebaren Esperento vid Stureplan, NK Champagnebar, Per Leis bar (Hotel Stureplan) samt medlemsklubben Richard Juhlin Champagne Bar (The Lobby, Rådmansgatan 36).

 

Det är Simon Scheiwiller som har ansvarat utformningen och designen av Perini Wine Champagne & Food. SF