Skriv ut denna sida
onsdag, 24 april 2013 20:47

Newsec får uppdrag om 22 000 kvm från KLP

Skrivet av 
alt
Newsec har fått det stora uppdraget att hyra ut 22 000 kvm i Frösunda Strand, Solna.

 

Newsec har fått uppdraget att ansvara för uthyrningen av Frösunda Strand (fastigheten Solna Haga 2:8) strax norr om Stockholm. Fastigheten ägs av norska livförsäkringsbolaget KLP – en av Nordens största fastighetsägare. Total uthyrningsbar yta uppgår till cirka 35 000 kvm, varav 22 000 kvm är vakant i dagsläget. Bland de befintliga hyresgästerna återfinns Merck, Johnson&Johnson, Lufthansa, CSC Sverige, Enaco och Atlet.

 

– Vi är stolta över det förtroende KLP visat genom aktuellt uthyrningsuppdrag. Det är det hittills största uppdraget, och ett viktigt steg i vår satsning inom extern uthyrning. Med vår samlade kompetens, ett starkt varumärke, brett kontaktnät och lång erfarenhet har vi rätt förutsättningar för ett lyckat uppdrag, säger Fredrik Brandt, uthyrningschef, Newsec.

 

I fjol tecknade Newsec nya hyresavtal för kunds räkning avseende totalt 310 000 kvm på den svenska marknaden. Det totala hyresvärdet uppgick till cirka 570 Mkr. Omförhandlingar svarade för drygt två tredjedelar av volymen.

 

KLP är Norges största livförsäkringsbolag. Koncernen har över 350 Mdr kr under förvaltning, varav omkring 10 procent är allokerat i fastigheter. Drygt 10 procent av fastighetsbeståndet återfinns i Sverige.

Senaste från Redaktionen