20 april 2024
lördag, 04 maj 2013 16:50

ABBA The Museum öppnar

Skrivet av 
alt
ABBA har nu ett eget museum, nära Gröna Lund på Djurgården.

 

altMelody Hotel kallar sig Stockholms skönaste boutiquehotell.


alt

Den förfallna Lindgården såldes till Arcona år 2008 för 25 Mkr.


I morgon den 7 maj öppnar Swedish Music Hall of Fame och ABBA The Museum i Arconas egenutvecklade fastighet på Djurgårdsvägen 68 i Stockholm. I fastigheten finns även Melody Hotel, med 49 exklusiva rum och sviter samt restaurant och bar, som redan slagit upp portarna. Johan Celsing har ritat byggnaden. Arkitekturen är inspirerad av varvsverksamhet som tidigare har varit ett tydligt inslag på platsen.

 

Det nya hotellet, restaurangen och utställningshallarna förväntas bli en publikmagnet för besökare från hela värden. Idén med att skapa en musikalisk samlingsplats fanns med redan i samband med Arconas förvärv av fastigheten.

 

– När vi förvärvade tomträtten år 2007 hade vi flera potentiella affärsscenarier, varav ABBA The Museum ingick i ett av dessa. Under utvecklingsperioden 2007-2011 var det aktuellt i omgångar och det utvecklades så småningom till det bredare innehållet tillsammans med Swedish Music Hall of Fame. Avtal med hotellet förhandlades parallellt då den verksamheten är väldigt integrerad med utställningsverksamheten, säger Björn Lindahl, vice vd Arcona.


I en kommentar kan sägas att det var för väl att Lindgården revs och blev till flisor. Restaurang Lindgården, den sista resten från Stockholmsutställningen 1930, stod öde och förfallen i många år. Nu har Stockholm i stället för fula Lindgården fått ett nytt fint museum och hotell på platsen. SF