Skriv ut denna sida
måndag, 06 maj 2013 15:37

Fabege uppför nytt landmärke i Arenastaden

Skrivet av 
alt
Fabege investerar 1 Mdr kr i Scandinavian Office Building i Arenastaden.

 

Ovanpå Unibail Rodamcos Mall of Scandinavia i Arenastaden, Solna, bygger Fabege framtidens kontor med en yta och höjd i paritet med de fem Hötorgsskraporna i centrala Stockholm. Byggnaden heter Scandinavian Office Building och kommer att erbjuda ett mångfacetterat servicekoncept för att underlätta yrkesmänniskors vardag. Byggstart sker i år och de första hyresgästerna beräknas flytta in hösten 2015. Investeringen är på drygt 1 Md kr och fastigheten beräknas rymma upp till 4 000 arbetsplatser. Tack vare modern teknik kan den nyfikne besökaren redan nu besöka fastigheten i en virtuell miljö via Fabeges webbplats.

 

Concierge-service, parkeringshjälp, möteszoner för alla tänkbara behov samt butik med allt från läsglasögon, hygienartiklar och paraplyer till sytråd är några av de inslag som skiljer Scandinavian Office Building från andra kontorsfastigheter. Utöver servicen i huset finns Skandinaviens största shoppingcenter med ett stort utbud av restauranger. Byggnaden blir nio våningar hög och kommer att erbjuda hyresgästerna moderna, energisnåla arbetsplatser med miljötänkande i varje detalj. Byggnaden kommer att vara klassad enligt Breeam Excellent.


– Vi vill skapa de bästa förutsättningarna för framgångsrikt företagande. Det gör vi genom att skapa en citypuls och bygga miljöer där medarbetarna trivs och presterar, där företagen kan nätverka och där det är lika lätt att ta sig ut till Arlanda som att ta cykeln hem från jobbet, säger Christian Hermelin, vd för Fabege.


Fasaden består av en mosaik av olika typer av glas och kommer att ge olika intryck över dagen beroende på hur solen står. På kvällen blir kontoren en lysande lykta. Huset kommer också att delas upp i olika volymer: högre mot järnvägen, lägre och mer småskaligt mot Stjärntorget.

Senaste från Redaktionen