19 april 2024
tisdag, 07 maj 2013 20:43

Akademiska Hus hyr ut 27 000 kvm

Skrivet av 
alt

Stockholms stad ska hyra 27 000 kvm på Campus Konradsberg, Kungsholmen.

 

Akademiska Hus har tecknat avtal med Stockholms stad om uthyrning av

27 000 kvm lokaler för skolverksamhet på Campus Konradsberg (f d Lärarhögskolan) på Kungsholmen. Campuset blir därmed ett av stadens större utbildningsområden. För att möjliggöra inflyttningen investerar Akademiska Hus nu 73 Mkr i ombyggnationer som bland annat ska ge fler lärosalar och nya gymnastikhallar, restaurangkök och matsal.

 

Satsningen på det nya skolcampuset är en följd av att Kungsholmen växer och antalet elever blir fler. Avtalet innebär att Stockholms stad hyr större delen av utbildningslokalerna på Campus Konradsberg och att tusentals barn och ungdomar framöver kan ha sin skolgång där. Området får förskolor, grundskola och eventuellt gymnasieskola. Staden kommer i sin tur att hyra ut till Engelska skolan på Kungsholmen och Kinesiska skolan. Utöver stadens förhyrning tillkommer andra verksamheter som Stockholms Montessoriskola och Manillaskolan.

 

– Akademiska Hus är mycket glada över att tillsammans med Stockholms stad få skapa ett levande, varierat och attraktivt skolcampus i toppklass, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus Region Stockholm.

 

Förutom hyresavtalet med Stockholms stad har Akademiska Hus tecknat ett startavtal med Specialpedagogiska skolmyndigheten om 6 000 kvm på Campus Konradsberg. Om denna uthyrning blir verklighet innebär det att hela området är fullt uthyrt.