24 april 2024
söndag, 12 maj 2013 13:44

Einar Mattsson bygger största passivhuset  

Skrivet av 
alt

Med sina 187 lägenheterna kommer Gladan 2 och 8 bli Sveriges största passivhus. Bild: Rosenbergs arkitekter.

 

alt

Per Jutner, vd för Einar Mattsson

Projekt AB.

 

Einar Mattsson hade under onsdagen en första gjutning för fastigheten Gladan 2 och 8 vid Warfvinges väg/Kellgrensgatan på Kungsholmen. På plats fanns politiker, tjänstemän, grannar och medarbetare från Einar Mattsson-koncernen.

 

– Med sina 187 lägenheterna kommer Gladan 2 och 8 bli Sveriges största passivhus.  Målet för Einar Mattsson är att totalt färdigställa 300 lägenheter per år med jämn fördelning mellan hyres- och bostadsrätter. Med fler energisnåla bostäder utvecklar vi också innehållet i det vi levererar, säger Per Jutner, vd för Einar Mattsson Projekt AB.

 

I samband med gjutningen satte stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M) sina handavtryck i betongen. Avtrycken byggs sedan in i husen.

 

– Nordvästra Kungsholmen har utvecklats till en ny levande stadsdel. Gladan som är ett stort passivhus med många bostäder kommer att bidra med ännu en dimension till området, säger hon.

 

Gladan 2 och 8 får ett centralt läge på Kungsholmen nära tunnelbana och en projekterad energiåtgång om 45 kWh per kvm och år. Samtliga lägenheter, 2:or till 6:or, får balkong. I projektet ingår garage i huset samt en förskola för 72 barn. Inflyttning påbörjas i slutet av 2014.