27 april 2024
måndag, 13 maj 2013 19:09

NCC hyr ut 50 000 kvm

Skrivet av 
alt

Kristineberg entré. Bild: White Arkitekter.

 

NCC Property Development har tecknat avtal med TeliaSonera om en ny etablering för TeliaSoneras samlade verksamhet i Stockholmsområdet. Etableringen omfattar cirka 50 000 kvm modern arbetsmiljö i Kristineberg på västra Kungsholmen i Stockholm.

 

Hyresavtalet är villkorat av att detaljplan samt erforderliga myndighetsbeslut erhålls under innevarande år. Byggstart planeras till början av 2014 och inflyttning sker i januari 2017.

 

– Vi är stolta över att ha fått TeliaSoneras förtroende att utveckla ett nytt och modernt kontor för att stödja TeliaSoneras verksamhet i framtiden. I Kristineberg utvecklar vi en modern arbetsmiljö enligt NCC:s koncept Future Office anpassade efter TeliaSoneras behov, säger Carola Lavén, vd NCC Property Development.

 

Fastigheten blir klassad som  GreenBuilding och den kommer att certifieras enligt det internationella miljöcertifieringssystemet Breeam.

 

I Kristineberg pågår en utbyggnad av Stockholms innerstad där stadsdelen nu blir en del av innerstan. Syftet är att knyta samman västra Kungsholmens olika delar så att den upplevs som mer levande än tidigare.

 

I planerna ingår utöver nya arbetsplatser även nya bostäder, affärer och torg.