Skriv ut denna sida
tisdag, 14 maj 2013 19:44

FastPartner köper Vallentuna Centrum

Skrivet av 
alt

Del av Vallentuna centrum.

 

FastPartner har köpt fyra fastigheter i Vallentuna Centrum. Fastigheterna har en sammantagen uthyrningsbar yta om cirka 35 000 kvm med årliga hyresintäkterna om cirka 49 Mkr. Största hyresgäst är Vallentuna kommun. Butikernas andel av hyresintäkterna uppgår till cirka 28 procent och uthyrningsgraden uppgår till 97 procent.

 

Säljare är Vallentuna Centrum AB – ett fastighetsbolag som 2006 köpte de aktuella centrumfastigheterna av Vallentuna kommun. Bakom bolaget står Vallentunaföretaget Bricad Holding AB, med Bo Richter som huvudägare och noterade Traction AB som partner och delägare, och GE Real Estate. Rådgivare åt säljarna har Leimdörfer varit.

 

Sven-Olof Johansson, vd för FastPartner säger:
 

– Vallentuna kommun är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Detta förvärv passar bra in i vårt övriga bestånd där nu Vallentuna Centrum blir det sjunde stadsdelscentrumet i Stockholmsområdet. Potentialen i våra stadsdelscentrum ligger framförallt i läget i tillväxtkommuner inom Stockholmsregionen, stabila hyresgäster som kommuner och landsting med långa hyresavtal samt byggrätter som garanterar möjligheter till fortsatt expansion.

 

FastPartner ser fram emot att fortsätta arbetet med att utveckla Vallentuna Centrum inklusive Tellusområdet i samverkan med Vallentuna kommun, befintliga och nya hyresgäster. Förvärvet är ett led i den förvärvsstrategi som FastPartner följer för att i slutet av år 2014 uppnå ett rullande förvaltningsresultat om 400 Mkr.

Senaste från Redaktionen