26 april 2024
fredag, 17 maj 2013 20:37

Succé för Fotografiska och Cato Lein

Skrivet av 
alt

Stolt utställare på Fotografiska var Cato Lein. Han omges till vänster av Ewa-Mari Johansson, framgångsrik fotograf. Till höger om Cato Lein syns Ann Frössén, konstnärlig ledare i Fröjdendahl Film och Kjell-Åke Nilsson, A-fotograf i Fröjdendahl Film.

 

alt

Fotografiskas restaurang var fullsatt, vilket gladde Jan Broman (i hatt bakom en pelare). Broman är en stor delägare i Svenska Fotografiska Museet AB.

 

alt

Några av Cato Leins 10 stora bilder på Annorlunda familjer.

 

alt

Till vänster syns den kände tv-kocken Paul Svensson som driver restaurangen på Fotografiska. Till höger ser vi Anna-Lena Ekenryd, kommunikatör på Stockholms universitet, som njöt av utställningen, utsikten och vinet.

 

Det är Stockholms Hamnar som äger Fotografiska museet, om 9 000 kvm i tre plan, på Stadsgårdskajen i Stockholm. Bakom Fotografiska står bröderna Jan och Per Broman med bistånd från bland annat Sven Hagströmer. Sedan starten sommaren 2010 har besökarantalet ständigt ökat till Fotografiska, vilket är till glädje för fastighetsägaren Stockholms Hamnar som även tar ut en omsättningsbaserad hyra. I fredags hade ovanligt många kommit till vår fotograf Cato Leins utställning med stora bilder på Annorlunda familjer. Vädret var härligt och tv-kocken Paul Svenssons restaurang på Fotografiska var fullsatt.


Den första planen var att Stora Tullhuset i Stadsgården skulle byggas om till ett ABBA-museum. Men det var tur att det inte blev så. Nu ligger det nyligen invigda ABBA The Museum på Djurgården, nära Gröna Lund, en plats som är mer passande än Stadsgården.