26 april 2024
torsdag, 23 maj 2013 23:59

Skanska satsar på Ingenting i Solna

Skrivet av 
alt

Området Ingenting i Solna.

 

I Solna, precis norr om Kungsholmen, nära bryggorna i Pampas Marina, tar ett nytt område form. Det har namnet Ingenting. Bakom satsningen står Skanska, som bygger två nya kontorshus på platsen. En 1930-talsbyggnad signerad Gunnar Asplund förvandlas till hotell och restaurang, den senare i regi av den prisbelönte krögaren Fredrik Eriksson, krögare på Långbro värdshus och ordförande för föreningen Årets kock.

 

Det fantasifulla namnet Ingenting har hängt med sedan Bellmans dagar. Med Skanskas satsning får området en renässans och företag som söker nytt kontor erbjuds en grön oas, bara sju minuter från Stockholms city. Här byggs även bostäder.

 

Skanska planerar två miljöcertifierade kontorshus i området. Ett större, Kompositören, om 14 000 kvm, och ett mindre, Illustratören, om 3 300 kvm.

 

– Platsen präglas av naturen. Det känns självklart att skapa kontor där ute möter inne. Båda husen förses därför med uteplatser, takterrasser, balkonger och innergårdar, säger Fredrik Lantz på Skanska Fastigheter.