26 april 2024
måndag, 03 juni 2013 18:56

Profi förvärvar Spånga Center

Skrivet av 
alt
Thomas Sipos, vice vd Profi.

 

Profi genomför ännu en investering i Stockholms närförort och förvärvar fastigheten Vitgröet 12, även benämnd Spånga Center. Fastigheten kompletterar Profis befintliga bestånd i Västerort väl. Spånga Center omfattar kommersiella lokaler om 13 000 kvm och 123 parkeringsplatser samt ligger i direkt anslutning till allmänna kommunikationer vid Spånga pendeltågsstation och bussterminal.

 

Fastigheten som förvärvas är Vitgröet 12, med i huvudsak lokaler för kontor och service. Merparten av parkeringsplatserna återfinns i ett varmgarage. Större hyresgäster är Trafikverket och Arbetsförmedlingen. En del av lokalerna upplåts även som kontorshotell. Området, där arbete med ett flertal detaljplaner pågår på intilliggande fastigheter, är ett prioriterat utvecklingsområde i Stockholms översiktsplan.

 

– Förvärvet ligger i linje med vår strategi att investera i fastigheter där vi kan arbeta med aktiv förvaltning och utveckling. Vi tror på området som kommer att dra nytta av stora investeringar i stadsutveckling och infrastruktur. Vår ambition är att ta en aktiv del i den fortsatta utvecklingen av området. säger Thomas Sipos vice vd på Profi.

 

Fastigheterna tillträddes den 31 maj 2013. Säljare är Vitgröet Fastighetsaktiebolag.

 

Profi förvaltar, förädlar och utvecklar fastigheterna med egen personal. Efter förvärvet av Spånga Center uppgår bolagets fastighetsbestånd till drygt 500 000 kvm.