1 juni 2023
tisdag, 25 juni 2013 20:05

Stenbäck ny vd för Gothia Towers

Skrivet av 
alt

 

                                                                                                         

Den 30 september tillträder Daniel Stenbäck, 45, (bilden ovan) posten som vd för Gothia Towers i Göteborg. Han får det totala ansvaret för all hotell-, restaurang- och eventverksamhet inom koncernen. Petter Ullberg, nuvarande vd för Gothia Towers, kvarstår som vice vd i Svenska Mässan Stiftelse med ansvar för färdigställandet av pågående mötesanläggning.

 

Daniel Stenbäck har gedigen erfarenhet från hotell- och mötesbranschen. Han har varit vd på Clarion Hotel Post i Göteborg alltsedan starten, innan dess arbetade han i koncernledningen för Nordic Choice Hotels i Oslo. Han har också varit koncernchef för First Hotels och under en period kongresschef i Kalmar.

 

– Det som lockar mig med jobbet på Gothia Towers är den expansiva utvecklingsfasen. Här skapas ett av Europas största hotell och mötesplatser. En produkt med stor komplexitet och med mångfacetterat innehåll, säger Stenbäck.

 

Gothia Towers byggs just nu ut till Europas största mötesanläggning i cityläge. Totalt investeras 1,2 Mdr kr. När tredje tornet står klart i slutet av nästa år disponerar hotellet 1 200 rum och blir då ett av Europas fem största. Samtidigt skapas nya möteslokaler, restauranger och festvåning. Redan i september i år invigs Upper House, påbyggnaden på mittentornet, som blir ett femstjärnigt ”hotell i hotellet” med lyxiga sviter, gourmetrestaurang och spa.