24 juni 2024
torsdag, 04 juli 2013 14:32

Fabege hyr ut till Svenska Spel i Arenastaden

Skrivet av 
alt
Svenska Spel, med DTZ som rådgivare, flyttar till nya lokaler i fastigheten Uarda 1 i Arenastaden.Ännu ett företag flyttar till Arenastaden i Solna. Fabege har tecknat ett tioårigt avtal med Svenska Spel i fastigheten Uarda 1, Evenemangsgatan 17, med beräknad inflyttning den 1 februari 2016. Det sammanlagda hyresvärdet uppgår till cirka 25 Mkr årligen inklusive momskompensation. DTZ har varit rådgivare till Svenska Spel i förhandlingarna med Fabege.

         

Svenska Spel är hyresgäst hos Fabege sedan tidigare och nettouthyrningen påverkas därmed inte. Däremot innebär uthyrningen att Fabege nu investerar 569 Mkr i nästa etapp av Uarda 1 som totalt omfattar 17 600 kvm.

           

– Vi har haft ett bra samarbete med Fabege i flera år och är glada att vi nu kommit överens om ett nytt avtal. Vi flyttar till fräscha och ändamålsenliga lokaler men får också en arbetsplats som bättre speglar vår interna kultur och som stärker bilden av oss som ett modernt företag, säger Lennart Käll, vd Svenska Spel.

           

I fjol fick över 4 000 personer fick nya arbetsplatser i Arenastaden och tillväxten fortsätter under i år. Under våren flyttade Friends, organisationen mot mobbning som namngivit både Friends Arena och Quality Hotel Friends, in i Arenastaden. I sommar öppnar AIK en butik på 250 kvm och under hösten flyttar både Nordic Fast Food AB med snabbmatskedjan Sibylla och Jetpak sina huvudkontor till Arenastaden samtidigt som Sveriges största kontorshotellsoperatör, Quick Office, öppnar både kontorshotell och kommer att driva en konferensanläggning på Dalvägen 8.

           

– Vi har länge haft visionen om Arenastaden som en fantastisk miljö för företag att bedriva framgångsrika verksamheter på. En plats med citypuls, bra service, närhet till naturen och bra kommunikationer. Det är mycket glädjande att se att allt fler företag upptäcker områdets kvaliteter, säger Christian Hermelin, vd Fabege.