2 oktober 2023
tisdag, 06 augusti 2013 19:36

Stockholmshem rekryterar chef för nybyggnad

Skrivet av 
alt

 

                                                                                                      

Stockholmshem har rekryterat Patrik Andersson (bilden ovan) som chef för Nybyggnad på Stockholmshem. Positionen är en av nyckelfunktionerna i bolagets nya organisation, som började gälla under våren.

 

– Vi är väldigt nöjda med att Patrik axlar rollen som byggchef. Han har helt rätt bakgrund och den erfarenhet som krävs för att ytterligare utveckla och utöka vår nyproduktion, säger Stockholmshems vd Ingela Lindh.

 

Patrik Andersson kommer närmast från JM AB där han varit avdelningschef för Kvalitet & Miljö. Han har i många år jobbat med JMs nyproduktion, bland annat som regionchef och projektchef och han har en gedigen erfarenhet av såväl bostadsproduktion i Stockholm som ledarskap.

 

Stockholmshems årsmål är att bygga 525 nya lägenheter. Just nu pågår nyproduktion av närmare 900 lägenheter.

 

– För oss är det viktigt att hålla en hög takt i nyproduktionen och skapa fler lägenheter till nya och gamla stockholmare. Stockholm växer och behöver nya bostäder, säger Ingela Lindh.

 

Med byggstarter som sker under 2013 och senare finns planer på nybyggnad av närmare 4 000 lägenheter, bland annat i kommande projekt på Södermalm och i Årsta.

 

Hos AB Stockholmshem bor cirka 48 000 hyresgäster. Sedan 1937  har bolaget skapat nya kvarter och hem till stockholmarna. Stockholmshem är ett av landets största bostadsföretag och ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB, som ägs av Stockholms stad.

 

Fastighetsbeståndet omfattar drygt 25 000 bostäder och närmare 200 000 kvm lokalyta. Omsättningen är 1,9 Mdr kr.