31 januari 2023
måndag, 19 augusti 2013 15:21

Schuss och Johnsson blir partners

Skrivet av 
alt
Lennart Schuss. Foto: Cato Lein.

 

Lennart Schuss, före detta Mr Catella, och Peder Johnsson, från Broadgate Stendörren Fastigheter AB, har bildat ett nytt bolag. För ungefär ett år sedan lämnade Lennart Schuss vd-skapet för Catella Corporate Finance för att bli senior konsult hos Tenzing.

 

I en intervju med Lennart Schuss säger han att överenskommelsen med Johnsson nåddes under sommaren om att de två bildar ett nytt bolag som ska investera i fastigheter uppförda under tiden för miljonprogrammet, framförallt belägna i Mälardalen.

 

Schuss berättar vidare att han och Johnsson kommer att ha ett kontor i en av Stendörrens fastigheter, men att han kommer att ha kvar ett rum hos Tenzing för att fortsätta vara aktiv som senior konsult.

 

År 1992 sålde Johan Ericsson och Lennart Schuss 60 procent av sitt bolag till Catella för 60 000 kr. Ett bolag som sedermera kom att genomföra affärer för minst 750 Mdr kr.

 

Broadgate & Stendörren Fastigheter, som bildades i början på 1990-talet, äger och förvaltar cirka 3 500 bostäder i Storstockholm. Bostäder, i Kista, Rinkeby, Tensta, Vårberg och Flemingsberg, som bolaget nu renoverar och bygger om fortlöpande.

 

Bolaget har en plan att fram till år 2015 planlägga för minst 1 000 nya bostäder i dessa områden. SF