31 januari 2023
tisdag, 20 augusti 2013 19:26

Pembrokes byggstartar Mästerhuset

Skrivet av 
alt
Nordea har tecknat avtal om att hyra 7 våningar i Mästerhuset.

 

Pembroke Real Estate har tagit det första spadtaget för sitt prestigeprojekt på Mäster Samuelsgatan 21 i Stockholm. Fastigheten väntas sätta en ny standard genom att erbjuda en för staden helt ny byggnad i världsklass, som erbjuder högkvalitativa kontors- och detaljhandelsplatser i hjärtat av Stockholms centrala affärsdistrikt.

 

Under spadtaget tillkännagav Pembroke Real Estate att namnet på byggnaden kommer att vara ”Mästerhuset”. Namnet anknyter till fastighetens utmärkande läge på Mäster Samuelsgatan och Sveriges tradition av hantverk, kvalitet och service, som kommer återfinnas i varje detalj av den nya byggnaden.

 

– Vi är mycket glada att påbörja byggandet av vår första nybyggda fastighet i Stockholm. När det är avslutat kommer Mästerhuset att erbjuda en unik lösning för marknaden genom en helt ny byggnad som optimerar effektivitet, prestanda och hållbarhet för kontors- och butikshyresgäster i ett utmärkt läge i citykärnan, säger Erik Gustafson, chef för Pembrokes Stockholmskontor.

 

Mästerhuset väntas bli det enda helt nya utvecklingsprojektet i centrala Stockholm under 2015 och kommer att omfatta totalt 30 500 kvm kontorsyta över tio våningar, varav Nordea har tecknat ett hyresavtal för de första sju våningarna. Resterande 10 500 kvm kontorsyta som finns tillgänglig kommer att bjuda på en spektakulär utsikt över Kungsträdgården och Stockholm.


Cushman & Wakefield har utsetts till leasing agent och NCC till byggentreprenör.

 

Mästerhuset väntas bli den första helt nya byggnaden i Stockholms stad att uppnå LEED Platinum-ackreditering enligt programmet Leadership in Energy and Environmental Design (LEED), en globalt erkänd metod för att mäta effektiviteten hos byggnader.