31 januari 2023
onsdag, 21 augusti 2013 18:54

XXL öppnar flaggskeppsbutik hos Vasakronan

Skrivet av 
alt

Butikskedjan XXL Sport och Vildmark ska stärker handelsstråket Regeringsgatan /Hamngatan.

 

Vasakronan har tecknat ett större hyresavtal med butikskedjan XXL Sport och Vildmark. I maj nästa år slår kedjan upp dörrarna till sin första citysatsning i Sverige. Butiken kommer att ligga på bästa läge i hörnet Hamngatan/Regeringsgatan i Stockholm och omfatta 3 800 kvm fördelat på två plan med entré från Hamngatan.

 

Vasakronan arbetar strukturerat med utveckla kvarteren Jakob Större och Spektern för att stärka handelsstråket längs Regeringsgatan/ Hamngatan. Utvecklingen är en del av Vasakronans större satsning på att stärka och utveckla cityhandeln. Tillsammans med andra fastighetsägare och Stockholm stad arbetar företaget för att Stockholm city ska fortsätta ha ett rikt och diversifierat handelsutbud.

 

– En stadskärna ska sjuda av liv. Det gör den bara om där finns en bra blandning av butiker, restauranger och kontor, skäl för människor att röra sig där. Etableringen av XXL är ett bra exempel på en etablering som på ett ypperligt sätt kommer att bidra till livet och rörelsen i kvarteren runt omkring, säger Ronald Bäckrud, regionchef på Vasakronan.