31 januari 2023
onsdag, 28 augusti 2013 18:09

Premiär för Quality Hotel Friends

Skrivet av 
alt
Den 31 augusti öppnar Quality Friends i Solna, 94 meter högt och med 400 rum.

 

Den 31 augusti öppnar det 94 meter höga eventhotellet Quality Hotel Friends i Arenastaden i Solna. Hotellet rymmer 400 rum, varav fyra större sviter och 15 konferensrum, varav två eventsalar, med en totalkapacitet för drygt 2600 personer. Quality Hotel Friends levererar också all mat och dryck samt sköter serveringen inne på Friends Arena med 300 kassor och 42 kiosker.

 

– Vi strävar efter att skapa stora ögonblick för våra gäster. Quality Hotel Friends är platsen för möten och det är här historierna ska skapas, oavsett om det är en stor mässa, ett arbetsmöte, vänner som går på en konsert eller Solnabor som vill ha en paus från vardagen, säger Petter A. Stordalen, ägare och styrelseordförande i Nordic Choice Hotels, som ligger bakom hotellkedjan Quality Hotels.

 

Hotellet har kapacitet att ordna evenemang för mellan 2 och 65 000 personer. Det hotellet utmärker sig med sina tusen runda fönster. Arkitekten Gert Wingårdh hittade inspirationen från Zlatans svettpärlor.

 

Hotellbyggnaden ägs av PASAB Fastighetsutveckling, som ägs till lika delar av Petter A. Stordalen och samarbetspartnerna Arthur och Anders Buchardt.