1 juni 2023
måndag, 16 september 2013 17:44

Säker mobilladdning på Stockholms Centralstation

Skrivet av 
alt

Jernhusen testar ChargeBox på Centralen i Stockholm.

 

Många resenärer vill kunna ladda sina mobiler och datorer på stationen. Därför testar Jernhusen nu laddningsstationen ChargeBox. Varje laddningsstation har plats för sex telefoner och kommer att finnas på två ställen på Centralstationen under en månad. Därefter ska försöket utvärderas.

 

– Telefonerna är idag viktiga verktyg, både för affärsresenärer och privatpersoner, och det är roligt att kunna erbjuda våra besökare den här servicen på ett tryggt och smidigt sätt. Jag hoppas att det slår väl ut och att vi kan fortsätta med tjänsten, säger Cajsa Lindgårdh, marknadskommunikatör på Jernhusen.

 

ChargeBox finns redan i ett flertal länder runt om i världen. Laddningsstationerna används främst på exempelvis varuhus, flygplatser, tågstationer, företagskluster och träningsanläggningar. De ökande användningsområdena för smarta telefoner och trenden med tunnare modeller leder till att batterier laddas ur allt snabbare.

 

– Förut var kostnaden för mobilanvändningen den kritiska faktorn, därefter täckningen – idag är det batteritiden. Det finns en stor efterfrågan på att snabbt och säkert kunna ladda sin mobiltelefon ”i farten”, utan att behöva stanna upp och vakta sin telefon vid ett eluttag, säger Roger Tofft, ägare till Mobilgaraget.