23 april 2024
tisdag, 24 september 2013 16:12

Philipson och Lundin, partners på Scheiwiller Svensson

Skrivet av 
alt

                                                                                                         

Som en direkt följd av senaste tidens framgångar och fortsatta tillväxt stärker och vitaliserar nu Scheiwiller Svensson Arkitektkontor AB sin partnergrupp.

 

Olof Philipson, (bilden ovan till höger) arkitekt SAR/MSA, examinerad vid KTH i Stockholm, har under flera år drivit och ansvarat för kontorets utvecklingsavdelning. Han ligger även bakom kontorets stora prestigeprojekt innovationscentrumet NOD i Kista, Stockholm.

 

Martin Lundin, (bilden ovan till vänster) arkitekt SAR/MSA, examinerad vid LTH i Lund, handlägger ett flertal av kontorets största projekt, senast Sickla Front/Akzo Nobels nya huvudkontor i Sickla, Stockholm, beräknas klart till sommaren 2014.

 

– Att få in Olof och Martin i bolaget är ett steg i helt rätt riktning. Det är ett led i generationsväxlingen och ett strategiskt beslut för att möta framtiden som ett vitalt och innovativt företag. Olof med sitt engagemang för utvecklingsfrågor och Martin med sin förmåga att kunna hantera komplexa stadsbyggnadsprojekt, säger vd Ari Leinonen.

 

Olof Philipson och Martin Lundin säger gemensamt:

– Vi är båda drivande inom kontorets utveckling av analys- och designstrategier vilket tagit form i NOD’s tredimensionellt artikulerade fasad och Sickla Fronts materialmöten mellan glas, prefab betong och danskt tegel. Vi ser ljust på framtiden och det ska bli spännande att vara med och utveckla Scheiwiller Svensson inte bara arkitektoniskt utan även rent affärsmässigt.

 

Bland kontorets aktuella projekt märks bland andra internationella uppdrag för spanska Inditex; Zara & Zara Home, ett nytt värmekraftverk åt Mälarenergi i Västerås och i samarbete med Sauerbruch Hutton Stockholm New, ett 28 våningar högt landmärke i Hammarby Sjöstad.

 

Scheiwiller Svensson Arkitektkontor AB startade sin verksamhet år 1995. Kontoret har idag närmare 40 medarbetare och verkar i huvudsak inom segmenten Stadsbyggnad, Bostäder, Kontor, Industri, Retail och Leisure.