1 juni 2023
onsdag, 25 september 2013 17:31

NCC säljer hyresrätter för 667 Mkr

Skrivet av 
alt

Dessa hus med 34 hyresrätter i Barkarby ingår i NCCs försäljning till

KPA Pension.

 

NCC har sålt tre fastigheter och en tomträtt med totalt 330 hyreslägenheter i Stockholm, Sundbyberg och Järfällas kommun till KPA Pension för 667 Mkr. Försäljningen är en del i NCC:s långsiktiga satsning på att utveckla och bygga hyresrätter i egen regi.
 

– Vi är glada att tillsammans med en starkt långsiktig ägare som KPA Pension kunna tillföra hyresrätter till Storstockholm. NCC har utvecklat flera plattformar bland annat för hyresrätter som ett led i att kunna producera hyresrätter i egen regi och nu tar vi mark ur vår egen byggrätts portfölj avsett för bostadsrätter för att genomföra detta projekt, säger Joachim Hallengren, affärsområdeschef för NCC Housing.

 

Affären genomförs som en bolagsaffär och som en s.k. forward funding, vilket innebär att köpeskillingen betalas löpande från dagen för första tillträdet tills att hela projektet slutförts. Fastigheterna som ligger i Aspudden (Stockholm), Ursvik (Sundbyberg) och Barkarby (Järfälla) består sammanlagt av 330 lägenheter.

 

Lägenheterna i Barkarby är färdigställda och inflyttade. Projektet i Aspudden startas i dagarna. Av de bägga projektem i Ursvik påbörjas det ena under det tredje kvartalet i år och det amdra under nästa år när bygglov erhållits.

 

– Försäljningen är ett kvitto på att vår hyresaffär nu etableras på den svenska fastighetsmarknaden. Vi skulle gärna bygga fler hyresrätter givet att vi kan få fram markanvisningar till fler byggrätter för hyresrätt bland annat, säger Peter Wågström, koncernchef och vd för NCC.