6 december 2022
torsdag, 03 oktober 2013 18:36

Arlanda vill ha Stockholmsmässan

Skrivet av 
alt

Per Taube, ordförande och huvudägare i Arlandastad Holding.

 

Per Taube, ordförande och huvudägare i Arlandastad Holding, presenterade under onsdagskvällen ett förslag för Stockholms Handelskammares fullmäktigemöte som går ut på att flytta Stockholmsmässan i Älvsjö, söder om stan, till Arlanda.

 

– Om Stockholmsmässan i Älvsjö skulle ha planerats idag så hade den likt andra stora mässor runt om i världen placerats vid den internationella flygplatsen. Ett bra exempel är Hongkong som rankas som världens bästa flygplats där den internationella mässan, Asia World Expo är en integrerad del av flygplatsen, säger Per Taube.

 

Stockholmsmässan i Älvsjö ägs av Stockholms Handelskammare och Stockholms stad.

 

– Även om jag tror det finns förutsättningar och mycket goda skäl som talar för att en internationell mässa vid Arlanda skulle kunna stå på egna ben så skulle ett samgående med Stockholmsmässan ge en flygande start. Dessutom ser jag ett mycket närmare samarbete med Uppsala som med sitt prestigefyllda universitet och sitt dynamiska näringsliv har alla möjligheter att både bidra och dra fördelar av satsningen. Fler internationella event i regionen skulle även medföra fler direktlinjer med flyg ut i världen, vilket ökar regionens konkurrenskraft, menar Taube.