27 april 2024
tisdag, 08 oktober 2013 17:32

Aberdeen förvärvar Saxo Properties för 4,3 Mdr

Skrivet av 
alt
Tonny Nielsen, vd Aberdeen Asset Management Norden.

 

 

alt

Jesper Damborg blir konsult i Aberdeen.

 

Aberdeen Asset Management skrev igår under ett kontrakt om att förvärva Saxo Properties, för cirka 3,7 miljarder DKK, cirka 4,3 Mdr kr. Förvärvet innebär att Aberdeen kommer att förvalta Saxo Properties portfölj i Danmark om nära 15 miljarder DKK, cirka 17,5 Mdr kr.

 

– Saxo Properties kompletterar tydligt vår verksamhet som den är idag. Bolaget har byggt upp en spännande portfölj av fastigheter och det har även betydande investerare bakom sig. Detta matchar vår strategi riktigt bra, säger Tonny Nielsen, vd för Aberdeen Asset Management Norden, till danska Børsen.

 

Det är inte Aberdeen som köper fastigheterna, men företaget tar över tillgångsförvaltningen av portföljen. Redan i december 2012 meddelade Saxo Bank att den skulle sälja Saxo Properties i samband med att direktörerna i banken, Eric Rylberg och Karsten Poulsen, avgick. Ett försäljningsavtal kring Saxo Properties fanns i juni 2013, men vid den tidpunkten kunde affären inte fullföljas.

 

De två seniora medarbetarna i Saxo Properties, Jesper Damborg och Claus Klostermann, kommer i samband med Aberdeens förvärv av Saxo Properties, att vara konsulter i Aberdeen under de närmaste 12 månaderna.

Jesper Damborg och Claus Klostermann kommer ursprungligen från Property Group, Property Invest och Ejendomsinvest. Senare, i samband med den finansiella krisen i Danmark, började de två via Saxo Bank, förvärva fastigheter med nödlidande panter i Köpenhamn. SF