27 april 2024
torsdag, 10 oktober 2013 17:52

NCC levererar riksväg 50

Skrivet av 
alt

Den vackert utformade Motalabron på nya riksväg 50.

 

NCC har levererat ett av Sveriges största anläggningsprojekt, riksväg 50 mellan Mjölby och Motala, tio veckor före utsatt tid och till en lägre kostnad än beräknat. Den 2 oktober genomfördes trafiköppningsbesiktning för huvudvägen och slutbesiktning för övriga delar med mycket gott resultat och den 9 oktober invigde kungen vägen.

 

Thomas Lidberg, chef för NCC Infra, är nöjd med hur NCC och Trafikverket tillsammans hanterat projektet under resans gång och säger:
 – På en tuff marknad har vi på totalentreprenad genomfört ett av de största anläggningsprojekten i Sverige med ett fantastiskt bra resultat.

 

Under byggtiden har NCC hanterat ett antal olika utmaningar, till exempel vad gäller grundvattnet som både lett till miljödomar och ändringar av nya detaljplaner.

 

– Vi är verkligen stolta över slutresultatet, vägen och broarna, inte minst den vackert utformade Motalabron som blev kronan på verket, säger Mikael Nordh, projektchef NCC Infra Syd.

 

Nu ska NCC sköta drift och underhåll av huvudvägen i 20 år framåt.
 

– Det är ett intressant entreprenadupplägg där vi tar ansvar för vägens kvalitet under en längre period än vanligt, säger Mikael Nord.