4 juni 2023
måndag, 28 oktober 2013 19:58

Aberdeen i samtal att köpa SWIP från Lloyds

Skrivet av 
alt

Martin Gilbert, CEO, Aberdeen Asset Management PLC.

 

Aberdeen Asset Management har meddelat att företaget för diskussioner med Lloyds Banking Group om ett eventuellt förvärv av SWIP (Scottish Widows Investment Partnership), en förvaltare med 146 miljarder pund i kapital.

 

Aberdeen bekräftade även att samtalen var fokuserade på möjligheten av ett strategiskt partnerskap med Lloyds Banking Group.

 

SWIP,  är ett dotterbolag till Scottish Widows Insurance, ett försäkringsbolag som förvaltar över 10 miljarder pund i fastighetstillgångar, och som rankas som nummer 33 i PropertyEU’s Top Investors ranking år 2012.

 

Parterna har kommit överens om att värdet på SWIP är cirka 450 miljoner pund.

 

Enligt Sky News, är affären inte klar utan Aberdeen möter konkurrens från Macquarie, Royal Bank of Canada och Natixis. Inom några veckor förväntas ett tillkännagivande av den vinnande budgivaren.

 

Aberdeen har meddelat att ett förvärv ska finansieras genom utgivande av nya aktier till Lloyds, plus en betalning som kontanter.

 

Aberdeen har även meddelat att gruppen förväntar sig att ett förvärv av SWIP kan medföra en avsevärd ökning av företagets vinst per aktie, vilket i sin tur skulle föra med sig en progressiv utdelningspolicy till aktieägarna.