4 juni 2023
torsdag, 31 oktober 2013 18:52

Wästbygg tar över lägenheter från Sjaelsö

Skrivet av 
alt

Pero Popovski, tidigare vd för Sjaelsö Sverige, får nytt jobb hos Wästbygg.

 

Efter danska Sjaelsös konkurs under sensommaren lägger nu även Sjaelsö Sverige ner sin verksamhet. Planerade projekt övertas av Wästbygg, som under en lång rad år haft ett nära samarbete med Sjaelsö. I projektportföljen finns cirka 1 000 lägenheter i Stockholmsregionen samt flera kommersiella projekt i form av handelsplatser runt om i landet. Under det kommande året inleds byggandet av ungefär hälften av bostäderna, varav cirka 220 i Haninge, och 300 i Huddinge. I uppgörelsen ingår också att Wästbygg på egen hand driver vidare det projektbolag som parterna startade gemensamt för ungefär ett år sedan.

 

I en kommentar säger Jörgen Andersson, vice vd för Wästbygg Gruppen:

 

– Det är mycket tråkigt att Sjaelsö lägger ner sin verksamhet, vi har haft ett gott samarbete under många år. Samtidigt är vi mycket nöjda med den uppgörelse som vi nu har träffat. Vi startar omgående upp ett nytt bolag, Wästbygg Projektutveckling Stockholm AB, som kommer att hantera den här projektportföljen. Som ansvarig anställs Pero Popovski, tidigare vd för Sjaelsö Sverige.

 

Med affären etablerar sig Wästbygg på allvar som bostadsbyggare i Stockholmsregionen. Sedan flera år tillbaka har företaget haft ungefär halva sin omsättning i Stockholm och Mälardalen men då inom företagets övriga två affärsområden, logistikanläggningar och kommersiellt byggande. Wästbygg ägs till 80 procent av Rutger Arnhults M2 Holding AB, medan vd Ulf Christoffersson och vice vd Jörgen Andersson äger 10 procent vardera.

 

Nyligen påbörjade M2 Gruppen bygget av Gate i Järfälla och inom kort inleds också arbetet med ett nytt centrum för judisk utbildning och kultur på Östermalm i Stockholm, två projekt som tillsammans har ett ordervärde på närmare 0,5 Mdr kr.