25 april 2024
lördag, 02 november 2013 14:49

Corem hyr ut 17 300 kvm i Hudiksvall

Skrivet av 
alt

Hexatronic ska flytta in före detta Ericssons lokaler i Hudviksvall.

 

Corem har tecknat nytt hyresavtal med Hexatronic Scandinavia AB i fastigheten Östanbräck 1:45, Hudiksvall. Fastigheten förhyrs idag av Ericssons där företaget tillverkar mark- och sjökabel för telecom. Ericsson meddelade tidigare i år att verksamheten skulle avvecklas under 2014.

 

Hexatronic har per den 31 oktober 2013 förvärvat den del verksamheten som bedrivs av Ericsson i Hudiksvall under namnet Ericsson Cables & Interconnect och bolaget tar därmed över en del av den yta som Ericsson bedriver verksamhet på.

 

Avtalet omfattar drygt 17 300 kvm och löper på 5 år, med ett totalt hyresvärde om drygt 37 Mkr med verkan från och med oktober 2014. Fastighetens total lokalarea är cirka 26 000 kvm.

 

– Det är mycket tillfredställande att delar av kabeltillverkningen i Hudiksvall lever vidare, det är självklart positivt för oss som hyresvärd men framförallt är det viktigt för de anställda på fabriken och för Hudiksvall. Uthyrningen är mycket glädjande för Corem och vi ser fram emot att få samarbeta med Hexatronic. Fastigheten är flexibel och fungerar därmed för många olika ändamål och vi fortsätter vårt aktiva arbete i Hudiksvall med att hyra ut övriga ytor. I den processen har vi också ett nära samarbete med Hudiksvalls kommun, säger Eva Landén, vd för Corem.