1 juni 2023
lördag, 09 november 2013 16:24

Danielsson ansvarar för Skanskas byggenheter i Norden

Skrivet av 
alt

                                                                                                               

Anders Danielsson (bilden) har utsetts till vice vd och ny medlem i Skanskas Senior Executive Team (SET). Han kommer i SET att ansvara för de nordiska byggenheterna, Skanska Sverige, Skanska Norge och Skanska Finland. Anders Danielsson är för närvarande vd i Skanska Norge. Han har arbetat i företaget i 22 år och har omfattande erfarenhet från många olika roller före sin nuvarande befattning. Ny vd för Skanska Norge blir Ståle Rød, som i dag ingår i ledningsgruppen för Skanska Norge.

 

– Anders har lång erfarenhet av att leda stora organisationer och goda meriter från utveckling av lönsamma verksamheter. Tillsammans med hans värderingar, kundorientering och skicklighet inom kommunikation och ledarskap är han mycket lämpad att leda Skanska framåt som en medlem i SET, säger Johan Karlström, vd och koncernchef i Skanska.

 

Samtidigt med Danielssons utnämning ser följade förändringar i SET: Claes Larsson tar ansvar för alla enheter inom kommersiell utveckling i Skanska. Mats Williamson tar ansvar för Skanska Latin America utöver Skanska UK och Skanska Infrastructure Development. Mike McNally kommer att koncentrera sig helt på byggenheterna i USA, en marknad där Skanska ser stora möjligheter. Richard Hultin har bestämt sig för att lämna SET och ta sig an rollen som Senior Advisor Business Development. Han kommer att fokusera på stora projekt i Sverige, med mer än ett verksamhetsområde, och kommer att rapportera till Anders Danielsson.