1 juni 2023
tisdag, 12 november 2013 19:33

Hedenberg blir vd för Specialfastigheter

Skrivet av 
alt

                                                                                               

Åsa Hedenberg (bilden) lämnar posten som vd för kommunägda Huge Fastigheter i Huddinge och blir istället vd för statligt ägda Specialfastigheter Sverige AB. Hon tillträder sin nya tjänst den 1 april 2014. Fram till dess fortsätter tf vd Håkan Steinbüchel att leda bolaget.

 

Åsa Hedenberg lämnar sitt uppdrag på Huge efter nästan fyra år på posten. Dessförinnan var hon under nio år vd för Uppsalahem. Styrelsen för Huge påbörjar nu arbetet med att finna hennes efterträdare och Åsa Hedenberg kvarstår under tiden som vd.

 

– Åsa Hedenberg har under sin tid på Huge lett ett stort förändringsarbete för att möta alla framtidens utmaningar och för att stärka bolaget både ekonomiskt och kompetensmässigt. Hon har gjort ett utomordentligt bra jobb och varit en stor tillgång för Huge och det är självklart mycket tråkigt att hon lämnar oss. Samtidigt vill jag verkligen gratulera henne till den nya tjänsten och önska henne lycka till, säger Anti Avsan, styrelseordförande i Huge.

 

I en kommentar till rekryteringen säger Specialfastigheters styrelseordförande Bo Lundgren:

– Styrelsen har valt att utse Åsa Hedenberg på grund av hennes stora erfarenhet av och framgångsrika insatser i fastighetsbranschen. Det är dessutom en styrka att hon under lång tid har engagerat sig i ledarskapsfrågor, inte minst i kvinnligt ledarskap inom Ruter Dam och som ledamot i juryn för Årets unga ledare.