4 juni 2023
tisdag, 12 november 2013 19:38

Creydt blir Sverigechef för Scandic

Skrivet av 
alt

                                                                                            

Martin Creydt (bilden) är utsedd till ny Sverigechef för Scandic, samtidigt som Susanne Dahlberg, som varit tillförordnad Sverigechef, blir ny kommersiell chef för den svenska verksamheten. Syftet med förändringen är att öka fokus på försäljning och lönsamhet.

 

Sedan några veckor tillbaka är Frank Fiskers efter ett par år som vd för KF tillbaka som koncernchef för Scandic. I och med detta sker nu ett antal förändringar i den svenska verksamheten i syfte att öka fokus på försäljning och ytterligare stärka lönsamheten för hotellkedjan. Martin Creydt, med mer än 30 års erfarenhet inom hotellbranschen, kliver in som ny Sverigechef och behåller samtidigt sin nuvarande tjänst som ansvarig för hotellkedjans affärsutveckling.

 

– Det känns mycket spännande att än en gång få leda Scandic Sverige, vår största och viktigaste marknad. Det finns en stor potential i organisationen och i verksamheten som vi nu ska släppa loss, säger Martin Creydt.

 

Susanne Dahlberg, som sedan i augusti varit tillförordnad Sverigechef, blir istället ny kommersiell chef för de svenska hotellen. Med sina 28 år inom SAS, där hon i 16 år ansvarat för flera kommersiella funktioner inom både försäljning och revenue management, blir hon ett välkommet tillskott.

 

I augusti i år lämnade Joakim Nilsson jobbet som Sverigechef för Scandic efter oenighet om affärskritiska frågor med koncernchefen Anders Ehrling.

 

I oktober lämnade förre koncernchefen Anders Ehrling Scandic. Han har gått tillbaka till flygindustrin som koncernchef för Braathens Aviation.